Avocat Anca Sanda Tanasa
0722.363.216

Tribunalul din Brasov

Tribunalul din Brasov face parte din sistemul instantelor judecatoresti din Romania, este organizat si functioneaza in baza Legii numarul 304 / 2004 privind organizarea judecatoreasca si are sediul in Brasov, strada 15 Noiembrie nunarul 45 .

Conform dispozitiilor legale , Tribunalul din Brasov are in circumscriptia sa toate judecatoriile din judetul Brasov, si anume:   Judecatoria din Brasov ,   Judecatoria din Fagaras , Judecatoria din Zarnesti ,  Judecatoria din Rupea  .   

Din punct de vedere al competentei materiale, Tribunalul Brasov judeca in materie civila si de litigii de munca, comerciala si de contencios administrativ si fiscal  si penala, in prima instanta, in apel si in recurs , in cadrul celor trei sectii    Sectia civila ,   Sectia comerciala si de contencios administrativ ,  Sectia penala.

Ca o nota de unicitate la nivel national, Tribunalul din Brasov este singurul din Romania care nu are in competenta sa judecarea cauzelor civile si penale privitoare la minori si la familie, acestea fiind de competenta Tribunalului pentru minori si familie Brasov, singurul tribunal specializat in acest domeniu din tara.

Tribunalul din  Brasov are in structura urmatoarele compartimente auxiliare de specialitate:   Grefa ,  Registratura ,  Arhiva ,  Biroul de informare si relatii publice , Biblioteca .

Pe langa Tribunalul Brasov  functioneaza urmatoarele structuri:

·       Serviciul de probatiune

·       Oficiul Registrului Comertului.

La Tribunalul Brasov lucreaza 40 de judecatori, 46  de grefieri, functionari publici si personal contractual.

In cladirea in care functioneaza tribunalul, isi au sediul atat Tribunalul pentru minori si familie Brasov cat si Judecatoria Brasov.

Accesul justitiabililor in cladire se face prin intrarea dinspre str. Iuliu Maniu, prin curtea interioara a institutiei, incepand cu ora 8.00 , in fiecare zi lucratoare a saptamanii.

Salile de judecata( T1-T5) sunt situate la parter in aripa stanga a cladirii, iar arhivele( civila,  comerciala, de falimente ,penala) si registratura se gasesc la demisol. Nu exista judecator de serviciu, cererile de chemare in judecata si actele se depun la registratura sau se trimit prin posta.

Activitatea Tribunalului Brasov este finantata de la bugetul de stat, bugetul instantei fiind gestionat de Ministerului Justitiei.

SURSA

about the author

No comments

leave a comment