Avocat Anca Sanda Tanasa
0722.363.216

Lucrurile pe care sa nu le faci atunci cand divortezi

avocat-divort-brasov

A divorta nu este usor. Există multe capcane și ascunzisuri ce ii asteapta pe parteneri in procesul de divort. Oamenii fac adesea decizii proaste in conditii de stres sau fara indrumarea adecvata a unui avocat cu experienta. Nu fi unul dintre ei. Legea Divortul nu este stiinta de rachete, dar nici nu este intotdeauna intuitiva. Evitati urmatoarele 10 capcane in cazul unui divort, pentru a obtine un rezultat mai bun.

Pe perioada divortului, nu trebuie:

1. Sa iti minti avocatul. Acesta are menirea de a te ajuta. Cu cat ii vei spune mai multe, cu atata te poate ajuta mai mult.

2. Sa minti Instanta. Judecatorii sunt, in general, experti in a realiza cine spune adevarul si cine minte. Un sfat necesar este sa incerci sa vorbesti cat mai mult cu avocatul tau, pentru a nu il pune nu doar pe el, dar si pe tine, intr-o situatie jenanta in fata Instantei.

3. Sa iti implici copiii. In cazul in care cazul tau implica o custodie sau o disputa parentala, nimic nu va atrage furia Instantei mai mult decat implicarea propriilor copii in disputa iscata. Nu vorbiti cu ei despre caz, nu ii folositi ca niste armuri in batalia dintre tine si partener, nu-i folositi ca si terapeuti si nu va discreditati partenerul in fata lor. Nu doar pe tine te ranesti, ci si pe ei.

4. Sa-ti ascunzi sau falsifici anumite documente. Ai dreptul absolut sa cunosti situatia financiara a partenerului tau, la fel cum si el are dreptul s-o cunoasca pe-a ta. In caz contrar, Instanta te poate obliga sa ii prezinti inregistrarile financiare iar in caz de fals, avocatul tau isi va pierde credibilitatea in fata ei.

5. Sa refuzi sa comunici cu delegatii Instantei. In cazurile de custodie, exista asa numitii evaluatori de custodie a caror menire este sa stranga informatii despre fiecare partener in parte pentru a stabili custodia minorului/minorilor. Daca exista unul si in cazul tau, coopereaza cu acesta, astfel vei avea doar de castigat in fata Instantei.

6. Sa stai fara sa nu-ti analizezi cazul. Divortul poate fi neplacut si traumatizant. O greseala ar fi sa vrei sa se termine cat mai repede. Nu iti dori ca procesul sa se termina atat de repede incat sa nu cunosti toate drepturile si bunurile care iti sunt cuvenite. Nu te decide instant fara sa nu stii ceea ce este drept si ce nu.

7. Sa incerci sa rezolvi problema in afara legii. Este necesar ca sa te consulti cu avocatul tau mereu pe perioada divortului pentru a fi sigur ca vei obtine un rezultat optim. De asemenea, ai putea sa consulti si un mediator, care este expert in a atenua conflictele dintre parteneri. Partenerii care isi rezolva conflictele sunt in general mai linistiti pe termen lung iar probabilitatea de a intra intr-un conflict este mai mica.

8. Sa nu te dedici unor obiceiuri proaste si nesanatoase. E un moment nepotrivit sa te apuci de baut sau alte obiceiuri mai putin sanatoase Elibereaza-te de stres prin mai multe metode, ca de exemplu, mergi la sala, inoata sau iesi la un film cu prietenii. Incearca in general sa faci lucruri care te detaseaza si iti elibereaza mintea.

9. Sa nu insisti pe certuri financiare banale. Castigi cu adevarat daca achiti avocatul cu 1000 de lei pentru a te certa pe o lampa de 30 de lei? Unii avocati insista in a negocia pentru orice obicet, fara a te uita care este costul acelui obiect si fara a le pasa ca pentru tine, orice detaliu este o noua scanteie spre o cearta cu partenerul. Incearca sa te concentrezi pe ceea ce conteaza cu adevarat si nu pe lucrurile materiale care pot fi inlocuite.

10. Sa fi propriul avocat in cazul in care cazul tau este contestat iar partenerul este reprezentat de un avocat. Instanta nu este multumita atunci cand nu exista reprezentare din partea unei parti. Multe persoane care nu au un avocat, nu vor putea spune chiar tot ceea ce vor dori sa spuna datorita regulilor de proba.

In toate aceste cazuri, Dna avocat Anca Sanda Tanasa din Brasov, este avocatul ideal, oferind servicii juridice la cele mai inalte standarde si cu rezultate optime.

about the author

No comments

The comments are closed.