Avocat Anca Sanda Tanasa
0722.363.216

Impactul psihologic in cazul divortului

divort-brasov

Decizia de a incheia o relatie poate fi traumatizanta, haotica si plina de  emotii contradictorii. Exista, de asemenea, anumite sentimente si stari specifice asociate cu primirea vestii, fie in cazul initiatorului sau fie in cazul celui care primeste decizia de despartire. De exemplu, este normal pentru initiator de a trece prin frica, acceptare, impacientare, resentimente, indoiala si vina.

Totodata, atunci cand celalalt partener nu a initiat divortul, acesta se poate simti socat, tradat, victimizat, ar putea sa-i scada increderea in sine, nesigur, furios, simte dorinta de a se reazbuna si poate simti chiar si dorinta de impacare.
Pentru a normaliza experientele cuplurilor in acest timp, ar fi util sa stiti ca etapele tipice emotionale au fost identificate in cazurile incheierii unei relatii. Poate fi de ajutor faptul ca nicio casatorie nu se dezbina peste noapte; divortul nu este rezultatul unui singur incident, cum nici vina nu este doar de partea unuia dintre parteneri. Procesul ruperii emotionale, de obicei, se deruleaza pe mai multi ani si este confundat de catre fiecare parte ca fiind etape diferite in procesul emotional.Este destul de normal si sa facem lucruri diferite pentru a incerca sa cream o  distanta fata de fostul partener, pe durata divortului. Din pacate, aceasta distantare ia adesea o forma de vina. Un lucru obisnuit in divort este de a cauta răzbunare. Atunci cand ambii parteneri pun accentul pe obtinerea acestei razbunari, atunci exista o cantitate egala de energie ce ii fac sa se simta nevinovati. Ce e adevarat, este faptul ca vina si furia nu sunt necesare sau foarte utile in acele momente.
O altă rationalizare normala este faptul ca mariajul a fost o experienta neplacuta in intregime iar eliberarea este binevenita insa ambii partenerii au stat in aceasta casnicie deoarece a existat ceva bun la ea. Au fost, de asemenea, unele lucruri care nu au functionat pentru ei iar acestea sunt motivele despartirii lor.
O mare parte dintre cupluri vor avea parte de acceptare, resemnare, se vor axa pe viitor, vor fi responsabili pentru propriile actiuni, vor actiona cu integritate si vor avea dorinta de a lucra impreuna cu viitorii parteneri pentru a echilibra confortul emotional al ambelor parti.

Dna avocat Anca Sandală Tanasa din Brasov va sta la dispozitie cu cele mai eficiente si profesionale servicii juridice.

about the author

No comments

The comments are closed.