Avocat Anca Sanda Tanasa
0722.363.216

Brasov , orasul natal al avocatei Anca Tanasa

Brasov, capitala judetului, cu o populatie de  peste 300 000 de locuitori, este situata in partea central-estica a Romaniei, la poalele varfului Tampa (967m). Important centru industrial, cultural si de afaceri, Brasov este si un centru universitar de traditie. Datorita numeroaselor monumente istorice si artistice, el este unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii.

Existenta sa a fost atestata documentar din 1235 pe o veche constructie dacica si a fost mentionata in documentele teutonilor in 1211-1222 .
Orasul este impartit in doua componente distincte: zona de influenta baroca care serpuieste la poalele Tampei si a masivului Postavaru si zona intinsa de blocuri si fabrici. Principala atractie o reprezinta orasul vechi – cartierul Schei, inca plin de farmec, unde veti gasi o multime de case si obiecte vechi, in special pe filon religios .
Primele descoperiri arheologice de pe teritoriul judetului Brasov atesta prezenta comunitarilor umane in acest spatiu inca din epoca paleolitica si continuand cu epoca bronzului si a fierului. Otomanii si Wietenberg , ultima avand aria de raspandire foarte larga . Urmele culturii Noua – numita asa dupa numele unei suburbii a Brasovului – au fost descoperite pe teritoriul judetului Brasov , fiind identificate asezari cu locuinte mari, cu vetre si cuptoare.

about the author

2 comments

  1. Investitor Brasov

    Doamna avocat Anca Tanasa din Brasov mi-a oferit servicii de consultanta si asistenta juridica pentru rezolvarea unui litigiu comercial . O felicit pentru servciile oferite .

  2. avocatbrasov

    Va multumesc pentru aprecieri .

leave a comment